27 de febrer del 2013

Mot del dia: PROCRASTINACIÓ

Avui proposem un mot lleig, perquè tots tenen cabuda al diccionari i al nostre bloc: procrastinació. I el proposem perquè és de plena actualitat, ara que ens trobem en ple Congrés Internacional de Mòbils: es tracta, segons el Termcat, de la 'tendència patològica a diferir o a remetre una acció al dia següent'. D'altra banda, la Wikipedia el defineix com 'l'acció o l'hàbitde deixar per a més endavant accions o activitats que s'han d'atendre per altres de més irrellevants i agradables.' Èl terme té plena vigència, doncs, perquè sovint l'ús del mòvil fa que ens oblidem de les feixugues obligacions i atenguem abans les entretingudes devocions (xarxes socials, xats, internet...).
El mot està format amb les partícules pro ('endavant') i cras ('demà'), i quant al significat està emparentat amb la postergació ('deixar de fer una cosa per fer-ne d'altres). En definitiva, amb les velles dites de "Abans és l'obligació que la devoció", "No deixis per a demà el que puguis fer avui" o "Feina feta no té destorb".
De manera que, si esteu procastinant, deixeu el bloc i torneu a la feina. ;)Exemple de procrastinació (imatge extreta de http://dabecintl.com/procrastination-habit-or-disorder/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada