3 de gener del 2013

Mot del dia: ORELLUT

Comencem avui una sèrie, dins del Mot del dia, dedicada a parlar de sobrenoms relacionats amb poblacions del nostre país. El primer de tots, per proximitat física i personal nostra, és orellut, que és com es coneixen popularment els aficionats del C.E. Castelló, de Castelló de la Plana, sobrenom que, per extensió, ha passat a denominar sovint qualsevol habitant d'aquesta ciutat.
Segons recull el web pampamorellut.com, l'origen del sobrenom prové d'un crit nascut a l'estadi castellonenc pels volts dels anys 20: resulta que en aquella època hi havia un aficionat, de nom Jaime Varella, que solia picar de mans dues vegades seguides i que tenia unes grans orelles. Els aficionats joves, en to burlesc, per demanar que aplaudís li cridaven: "pam pam, orellut!". I és així que aquest crit va esdevenir sant i senya entre els aficionats per animar l'equip, i el mot orellut es va convertir en un referent per a tots els seguidors de l'equip i indicatiu de tots els castellonencs i castellonenques.

Si voleu que parlem d'altres sobrenoms del nostre territori, podeu fer-nos-ho arribar per via comentari, correu electrònic o xarxes socials.

Vista de l'Ajuntament, la catedral i el campanar de Castelló, el Fadrí (font de la imatge: http://castellonweb.net/es/castellon-de-la-plana/)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada