25 de març del 2013

Mot del dia: ESDEVENIMENT

Avui que comença el SalouFest, proposem un mot que, sovint, es deixa d'utilitzar en detriment d'altres formes incorrectes: esdeveniment. Es tracta d'una cosa que s'esdevé o d'un fet extraordinari o important en la vida d'una persona. Sovint, però, per influència del castellà es fa servir el barbarisme *aconteixement,  que cal evitar de totes totes. (El DCVB el recull com a castellanisme).
De la mateixa manera, per influència del castellà o de l'anglès, es fa servir la forma *event, que de moment és incorrecta però que, a la llarga, no seria descartable que s'arribés a donar per bona tenint en compte l'especificitat del significat ('Esdeveniment important i programat, de caire social, acadèmic, artístic o esportiu) i que prové directament d'una forma llatina (eventus). De fet, amb aquesta mateixa arrel ja disposem del mot eventual.
Mentrestant, però, mentre els diccionaris normatius no incloguin event en el seu repertori, haurem de fer servir el mot esdeveniment i sinònims semblants, com ara acte, presentació, celebració... Trieu el que vulgueu per catalogar el Salou Fest.



Cartell del SalouFest, extret de http://www.hullstudent.com/news/index.php?page=article&news_id=349203




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada